Szemetet szedtünk. Vagy nem csak?

Szemetet szedtünk. Vagy nem csak?

Április 21-én, a Föld napja (április 22.) alkalmából – ezúttal nem önálló szervezés keretében – mi is lelkesen csatlakoztunk a város idei szemétszedési akciójához. Jöttek kicsik és nagyok, hogy a környék tisztaságáért közösen tegyünk valamit. Összeszedtük hát az eldobott sörösdobozokat, üvegeket, zacskókat, zsákmaradványokat, hungarocell darabokat, de még cigarettacsikkeket is.

Jóleső érzés töltött el közben. Talán azért is, mert mindez önzetlenül történt, vagyis szabadon döntöttünk így, talán azért is, mert velünk jöttek gyermekeink, akik láthatják, van ilyen IS a Nap alatt, és talán azért, mert közben találkoztunk: egymással, gondolatokkal, példákkal. Munka közben a beszélgetés olyan dolgokat tárt fel, amit talán sohasem tudtunk volna meg. Mindez egy szociális tett varázskörében.

Jó, ha vannak olyanok, akik járják az utat előttünk, és megmutatják: szabad szabadnak lenni, szabad másokért is tenni, szabad szemléletet változtatni mindannyiunkért, szabad személyes példát mutatni kicsiknek és nagyoknak. És: szabad elkezdeni felelősen gondolkodva NEM SZEMETELNI!

Vagy, ahogyan Virág Csaba, a Kopaszhegy Egyesület egyik alelnöke munka közben megfogalmazta: “El kell kezdenünk visszaadni másoknak valamit abból, amink van.” Lehet, hogy nem is a szemétszedés volt itt a legfontosabb?

Türkössy Szilárd

Hozzászólás nem lehetséges.